5 lucruri pe care le puteți face astăzi pentru a face Zoom-ul mai sigur

Joi, 23 Aprilie 2020
Munca înseamnă încă întâlniri, iar întâlnirile înseamnă încă oameni.

Dar, după ce pandemia coronavirusului a determinat multe țări să definească un „grup” ca maximum două persoane și să interzică oricum oamenii să se întâlnească față în față, chiar și cu prietenii și familia, atunci întâlnirea cu oamenii înseamnă o întâlnire online .

Pentru foarte mulți dintre noi, asta înseamnă Zoom, nu în ultimul rând pentru că mulți dintre noi folosim deja Zoom și, din fericire, și ...

… Sau așa am crezut, în siguranță.

Dar Zoom a avut o mulțime de probleme de securitate, deoarece un număr mare de noi utilizatori se folosesc de el, iar acest timp escrocii și infractorii încearcă să profite de asta.

Din fericire, multe dintre problemele și riscurile pe care le au oamenii pot fi reduse enorm doar prin corectitudinea elementelor de bază.

Iată, așadar, primele noastre 5 „lucruri care trebuie să fie mai bune în primul rând” - nu ar trebui să dureze mult și sunt ușor de făcut.

1. Plasează devreme, plasează des
Proprietarul general al Zoom a scris o postare pe blog care anunța o „înghețare a funcțiilor” în produs, astfel încât compania să se poată concentra pe problemele de securitate. Este mult mai ușor să faci asta dacă nu adaugi cod nou în același timp.

De ce să nu obișnuiești să verifici că ești la curent cu versiunea de soft, înainte de prima întâlnire? Chiar dacă Zoom însuși v-a povestit despre o actualizare chiar ultima dată când l-ați folosit, obțineți obiceiul de a verifica de mână oricum, doar pentru a fi sigur. Nu durează mult.

Apropo, vă recomandăm să faceți acest lucru cu tot software-ul dvs. - chiar dacă ați folosit sistemul de operare sau automatizarea unei aplicații de ani buni și a fost întotdeauna la timp, o verificare manuală rapidă și rapidă.

2. Utilizați opțiunea Sala de așteptare
Stabiliți întâlniri astfel încât participanții să nu se poată înscrie până nu îl deschideți.

Și dacă dintr-o dată te găsești „în așteptare până când organizatorul începe întâlnirea”, când în trecut ai fi petrecut timpul discutând cu colegii tăi și făcând cont de mic, nu te plânge - acele întâlniri pre-întâlnire sunt minunate pentru socializarea, dar îngreunează controlul întâlnirii.

3. Preia controlul asupra partajării ecranului
Până de curând, majoritatea întâlnirilor Zoom (sau cel puțin la cele la care am participat în epoca nu prea îndepărtată, înainte de coronavirus) au adoptat o abordare liberală a partajării ecranului.

Însă termenul ZoomBombing a intrat în vocabularul nostru foarte puternic în urmă cu aproximativ două săptămâni, când o întâlnire publică „Happy Hour”, care trebuia să încurajeze moralul tuturor, s-a transformat într-un coșmar de HR atunci când unul dintre participanți, care intrase sub un nume fals, a început să împărtășească murdărie pornografică. (Nemulțumit pentru organizatorul întâlnirii, a ales ziua aceea să-și invite părinții alături de oaspeți de onoare.)

De fapt, nu este doar partajarea ecranului care poate cauza probleme. Există numeroase controale pe care le puteți aplica participanților la întâlniri, inclusiv blocarea partajării fișierelor și chat-ul privat, eliminarea utilizatorilor perturbatori și oprirea problemelor de revenire.

4. Utilizați ID-urile întâlnirii aleatorii și setați parolele de întâlnire
Cunoaștem o mulțime de utilizatori de Zoom care și-au memorat propriul ID de întâlnire cu mult timp în urmă și au căpătat obiceiul de a-l folosi pentru fiecare întâlnire pe care a avut-o - chiar și întâlniri din spate cu diferite grupuri - pentru că știau că nu vor avea niciodată nevoie să se uite.

Dar această comoditate este utilă și pentru escroci, pentru că au deja o listă de ID-uri cunoscute pe care le pot încerca automat în speranța de a rătăci acolo unde nu ar trebui să fie.

Vă recomandăm să folosiți un ID de întâlnire generat la întâmplare și să setați o parolă pentru orice întâlnire care nu este deschisă tuturor. Puteți trimite link-ul web printr-un singur mijloc, de exemplu, printr-un e-mail sau o cerere de invitație, și parola cu un alt mijloc, de exemplu, într-un mesaj instant chiar înainte de începerea ședinței. (De asemenea, puteți bloca întâlniri după ce încep să evitați câștigarea de vizitatori nedorite după ce ați început să vă concentrați asupra întâlnirii.)

Zoom are un articol dedicat cu privire la parolele de întâlnire și webinar .

5. Faceți câteva reguli de etichetă și respectați-le.
Eticheta poate părea ca o pată ciudată pentru securitate cibernetică și poate este.

Însă respectul pentru confidențialitate, sentimentul de încredere și sentimentul de confort social și de afaceri sunt, de asemenea, părți importante ale unei vieți de lucru care este dominată acum de întâlnirile online.

Dacă vă așteptați sau aveți nevoie să utilizați videoclip, acordați atenție aspectului și iluminării. (În termeni foarte contur: încercați să evitați să fiți o durere de urmărit.) Nu uitați să utilizați butonul de mute când puteți.