Cum să vă mențineți smartphone-ul fără coronavirus

Vineri, 3 Aprilie 2020
Smartphone-urile sunt întotdeauna acoperite de bacterii, dar virușii pot supraviețui și acolo, inclusiv COVID-19. Vă explicăm cum să vă dezinfectați corect smartphone-ul.

Pandemia coronavirusului pare să fi învățat cu siguranță oamenii să-și spele bine mâinile după ce au vizitat locuri publice și să își atingă fața mai rar. Cu toate acestea, nu toată lumea a prins un alt sfat util - dezinfectarea gadgeturilor, în special cea pe care o ridicăm de o sută de ori pe zi, care, de asemenea, ne atinge de multe ori fața. Vă explicăm de ce este important să vă curățați smartphone-ul și cum să îl faceți corect.

De ce dezinfectați smartphone-ul
Primul lucru de reținut este că la temperatura camerei coronavirusul poate supraviețui și rămâne infecțios pe metal, sticlă, ceramică și plastic timp de câteva zile . Virusul poate ajunge pe un telefon în două moduri: fie în picături mici, când o persoană infectată tușește în apropiere, fie din propriile mâini după ce atinge mânerele ușilor, butoanele liftului și altele asemenea.

Dacă nu înmânați niciodată telefonul către alte persoane (de ce ați face asta?) Și nu invitați trecătorii să tuseze și să se plutească peste el, atunci probabilitatea de infecție pe ruta aeriană este scăzută. Transmiterea manuală depinde de durata contactului și variază pentru diferite microorganisme - în prezent nu există date fiabile pentru COVID-19.

Prin urmare, este mai bine să presupunem că virusul poate fi transmis dacă țineți telefonul smartphone după atingerea unei surse de infecție și nu vă spălați mâinile după aceea. Amintiți-vă, de asemenea, că mâinile nu sunt singurul punct de contact: telefonul ne freacă adesea fața și urechile atunci când vorbim. În general, este mai bine să dezinfectați telefonul în mod regulat - de fiecare dată când vă întoarceți acasă.

Alcoolul izopropilic este considerat cel mai puțin dăunător pentru acoperirea oleofobă care permite degetelor să alunece pe ecran fără a-l acoperi cu amprente. Așa că folosiți-l dacă puteți (ca spray sau șervețele umede).

Metode alternative
Dacă dezinfectarea chimică nu vi se potrivește, există alte modalități de igienizare a smartphone-ului. De exemplu, iradierea cu ultraviolete.