Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume costa 150$

Miercuri, 15 Aprilie 2015
I-a luat ceva mai mult timp decât era anticipat, dar noul mini PC de la Intel este acum disponibil la pre-comandă prin intermediul unor magazine online.

Computerul de mărimea unui stick de memorie vine cu Windows 8.1, dar dacă întotdeauna scrii Microsoft folosind semnul dolar, unele magazine vând mini-pc-ul și cu Linux (Ubuntu 14.04), la un preț ceva mai redus: 110$. Prețul pentru Linux Compute Stick trebuia să fie 89$, dar nu este pe nicăieri așa ieftin.

Indiferent de sistemul de operare, Compute Stick are aceeași configurație hardware: procesor Atom quad-core, 2 GB RAM, 32 GB memorie de stocare și Wi-Fi 802.11b/g/n. Acesta se conectează direct la un monitor sau TV prin intermediul portului HDMI și este alimentat printr-un jack Micro USB amplasat în lateral. Mai are și un port USB de dimensiuni normale, plus conectivitate Bluetooth 4.0.

Intel plănuia inițial să livreze primele Compute Stick în luna martie, dar retailerii au specificat data de 24 aprilie 2015 pentru disponibilitatea ambelor modele.