Windows 10, upgrade gratuit din această vară!

Vineri, 20 Martie 2015
La summit-ul WinHEC (Windows Hardware Engineering Community), Terry Myerson, vice președinte executiv pentru Windows la Microsoft, a anunțat că Windows 10 va fi lansat în 190 de țări și 111 limbi în toată lumea în această vară, inclusiv că va fi disponibil gratuit, ca upgrade la Windows 7 și Windows 8.1.

Myerson a anunțat de asemenea o colecție strategică de parteneriate  și inițiative cu companii globale de primă mână din China, printre care Lenovo, Tencent și Qihu 360. Aceste parteneriate vor permite sutelor de milioane de clienți de Windows din China să facă upgrade la Windows 10, gratuit.

Windows 10 oferă noi capabilități ce vor permite producătorilor de hardware și dispozitive să creeze tehnologie, device-uri și experiențe noi clienților din toată lumea, inclusiv Windows Halo. Dezvăluită pentru prima oară prin intermediul Lenovo ThinkPad YOGA 15, Windows Halo oferă acces instant la dispozitiv prin intermediul autentificării biometrice, folosind fața, irisul sau amprenta pentru a debloca device-ul și serviciile sale.

China este o țară de top la nivel mondial în ceea ce privește adoptarea PC-ului, iar upgrade-ul ușor și, mai ales, GRATUIT, la Windows 10, va fi posibil prin intermediul Lenovo, Tencent și Qihu 360. Lenovo a anunțat că va oferi servicii de upgrade la Windows 10 la 2500 centre de service și magazine din China atunci când sistemul de operare va fi disponibil. Compania chineză a mai anunțat și că va construit concomitent și telefoane inteligente Windows Phone, ce vor fi disponibile de la mijlocul anului 2015.

Tencent va oferi Windows 10 ca upgrade gratuit clienților companiei care au Windows 7 și Windows 8.1.